Poradna Hecht IG 3600

Autor: | Vloženo: 25.09.2018 000 06:57 | Témata: Poradna Hecht IG 3600

Je tato centrála vhodná i pro napájení počítačové techniky?

Je tato centrála vhodná i pro napájení počítačové techniky a kolik je její hodinová spotřeba při plném výkonu_

  • 26. září 2018 - Oficiální zástupce obchodu Jarabák.cz

    Dobrý den,
    centrála má výkonovou charakteristiku G3, je tedy vhodná i pro napájení citlivé elektroniky jako jsou počítače apod. Obecně ale stejně raději dopourčujeme předřadit záložní zdroj. Co se týká spotřeby, nejsem schopen prozatím odpovědět, jedná se o úplně novou sérii generátorů.
    S pozdravem
    Jiří Lukeš
    www.jarabak.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Josef Hofman

      26. září 2018 - Josef Hofman

      Dobrý den
      potřebuji doplnění odpovědi o typ záložního zdroje, popřípadě jeho ceny a zapojení. Také bych uvítal odpověď ohledně ostatních nabízených centrál o stejném výkonu na stejné použití, jako je ALKO 2500C Hecht IG 3600 nebo 3300 a Scheppach SG 3100. Omlouvám se na to jsem zapomněl upozornit. Potřebuji centrálu k napájení elektroniky a pohonu kotle, TV a počítače. Po doporučení mohu výrobek obratem kompletně objednat.
      Děkuji
      Josef Hofman


    • Jarabák.cz

      27. září 2018 - Oficiální zástupce obchodu Jarabák.cz

      Dobrý den pane Hofmane,
      při použití adekvátního záložního zdroje, by měla jakákoliv z těchto centrál splnit Vaše požadavky (jelikož záložní zdroj eliminuje kolísavý výstup i z horších tříd generátorů). Každopádně je potřeba spočítat odběr všech zálohovaných zařízení a podle toho vybrat dostatečně výkonný záložní zdroj i elektrocentrálu.
      Pokud chcete zapojit centrálu do domácího okruhu, určitě je nutné se obrátit na elektrikáře, který Vám i doporučí řešení podle konkrétních požadavků. Ostatně specialistu bych doporučil i tak.
      Pro více informací mi klidně zavolejte na 313 037 477.
      S pozdravem
      Jiří Lukeš
      www.jarabak.cz



    • Josef Hofman

      25. října 2018 - Josef Hofman

      Dobrý den.
      Odpověď mi moc nepomohla, byly v ní údaje které jsem již věděl, neptal jsem se na napojení do domovní sítě, protože je to složité a chci samostatný obvod se zásuvkou v každém podlaží, která se rozbočí dle potřeby a spotřeby. Šlo mi o zapojení počítačové řídící jednotky kotle + 350 Watů výkonu pro jeho provoz+ případně televizi, nebo mrazák(u toho byla odpověď správná a důležitá). Vím, že na internetu je centrál spousta, dokonce vhodných pro počítače , výroba střídavého proudu transformována do stejnosměrného a zpět na střídavý, kde se vytvoří plná sínusoida proudu(ne tzv. pila), tu počítače a podobné zdroje potřebují. AVR nestačí. Tyto vhodné centrály, mají ale malou výdrž cca 4-5 hodin, hledal jsem tedy centrálu s vyšší výdrží, alespoň 8 hodin. Dnes už jsem se dopátral a vím kterou centrálu použít (s invertorem a potřebným měničem). Doplnění levné centrály měničem cenově převyšuje zakoupení kompletní vhodné centrály a vyžaduje znalosti v oboru, což nemám. Jde o splnění potřeb a cenu, tedy vím, že pod 15 000,- se nedostanu. To jsem vzhledem k využití jako náhradního zdroje v případě kalamity potřeboval vědět.
      Přesto děkuji za snahu odpovědět a pomoci.
      Josef Hofman


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.